VERTIK a selectat 10 copii pentru primul curs de afaceri din viața lor

Grupul de inițiativă în politici publice VERTIK pentru Viitor anunță bursierii din cadrul proiectului „VERTIK Junior”, care încep de la 1 aprilie „primul curs de afaceri” din viața lor susținut de Kidprenor, un program de educație antreprenorială și financiară pentru copiii din România. Copilul și părintele au avut de realizat un video de prezentare de maxim un minut și o scurtă recomandare a copilului.
VERTIK a identificat 10 copii cu inițiativă pentru 10 burse
Proiectul “VERTIK Junior” a selectat 10 copii cu inițiativă, care să ia parte, ca bursieri, la „primul curs de afaceri” din viața lor, în cadrul Academiei Kidprenor. Cinci fete și cinci băieți, cu vârste cuprinse între 9 și 11 ani, formează prima grupă a propgramului și vor păși pe tărâmul antreprenoriatului pentru 3 luni. Majoritatea au deja o idee de afacere la care își doresc să lucreze și să o dezvolte.
Ne bucurăm să sprijinim cei 10 copii selectați, descriși de părinții lor astfel:
Andrei Pop, Cluj-Napoca: Andrei este un copil care se dezvoltă în mai multe direcții – face fotbal de performanță de 4 ani, ia cursuri de IT în cadrul Logiscool, practică street dance și face parte din Cercetașii României.
Robert Mihai Mesea, Râmnicu Vâlcea: Robert este foarte pasionat de lego, este foarte creativ, plin de inițiativă și are o gândire critică. Pe lângă lego este pasionat de navomodele, de orientare sportivă și de natură.
Iris Odangiu Aldea, Cluj Napoca: Iris este experimentatoare prin excelență, exploratoare neobosită, deschizătoare a tuturor ușilor, ridicătoare a fiecărei pietre. Lucrează de mică cu uneltele din atelierul părinților, pictează, modelează, decupează, topește, lipește, coase de la opt ani cu propria mașină de cusut, are pistol de lipit cu silicon, lucrează cu focul, amestecă substanțe, creează diverse rețete.
Ioan Cristian Chelaru, București: Ioan Cristian a fost de mic atras de sfera digitală, de limba engleză și matematică. Studiază cu maxim interes istoria rețelei de trenuri, îi plac construcțiile, relatează cu pasiune despre ceea ce-l atrage, postând video-uri pe canalul propriu de Youtube și, mai nou, este atras de grafică și design, animație și programare.
Rebeca Spătaru, Brașov: Rebeca este de o inteligență și perseverență ieșite din comun. Tot ce își propune realizează. Are un program foarte încărcat și cu toate acestea reușește să se mențină în top atât cu activitățile școlare cât și cu cele extracuriculare. Pasiunea ei sunt cainii și de aceea poți fi sigur că aproape în fiecare sâmbătă o gasești făcând voluntariat la un adapost de câini din apropierea orașului.
David Ciureanu, Iași: David este un copil competitiv și perseverent, care luptă până în ultima clipa pentru a obține ceea ce își dorește. Are o atitudine altruistă, dorește mereu să îi ajute și pe ceilalți să progreseze, indiferent că este vorba de școală, sport sau alte activități.
Ștefan Spătaru, Brașov: Ștefan este un băiat curios din fire. Întotdeauna pune întrebări, uneori chiar multe. Îi place să construiască diferite lucruri. Mai întâi a început cu lego, apoi cu roboți și jocuri 3D. Tehnologia este fascinantă pentru el.
Patricia Carp, București: Patricia este un copil foarte creativ, cu o mare pasiune pentru diverse arte – îi place să picteze, să deseneze, să danseze balet și dans contemporan și să creeze tot felul de obiecte artizanale. Este perseverentă, conștiincioasă, o bună negociatoare, are imaginație, energie și dorința de a învăța lucruri noi.
Maria Briana Vorovei, Arad: Briana este o persoană inteligentă, creativă, empatică, inovativă, logică, cu o dorința imensă de a înțelege și de a descoperi LUMEA. Adoră să citească, iubește mirosul cărților, este fascinată de pietre și insecte.
Daria Ioana Stroe, București: Daria este o fetiță cu potențial de anteprenor, fiind creativă, zâmbitoare, dornică de a învața și a face lucruri noi, curajoasă, dezinvoltă, altruistă, sociabilă, un copil cu inițiativă și cu foarte multe idei frumoase.
În cadrul programului, cei mici vor învăța care sunt pașii pentru a trece de la idee la fapte, de ce calități au nevoie, cum le pot cultiva pentru a deveni o persoană de succes, atât în viață, cât și pentru prima afacere, ce presupune munca în echipă, ce înseamnă etica și cum poți investi în visul tău. Pe lângă competențele antreprenoriale, copiii își vor cultiva stima și încrederea în sine, vor înțelege că un eșec nu este un capăt de drum și că pentru orice dificultate există cel puțin o rezolvare. Micii antreprenori vor avea parte săptămânal de o întâlnire online, interactivă, cu unul dintre Kidmentorii proiectului, în cadrul căreia vor colabora la fiecare idee în parte.
Despre VERTIK
VERTIK pentru Viitor este un grup de inițiativă în politici publice, fondat de Daniela Șerban, care își propune să contureze o viziune pe termen lung pentru România, pornind de la avantajele competitive, potențialul de valoare adaugată mare ale acesteia și integrarea lor în oportunitățile internaționale. Un incubator de idei pentru creștere economică bazat pe valori, VERTIK are o viziune care integrează politici de dezvoltare a capabilităților noastre, construcții orizontale, transversale și sectoriale pentru o Românie prosperă, pregătită pentru viitor. Grupul include echipe de cercetare și analiză independentă, formate din reprezentanți ai societății civile și ai mediului antreprenorial.