Vrei un Viitor al Șanselor Egale?

Votează ACUM prioritățile de politică publică

Subiectul „egalității dintre femei și bărbați” este prost înțeles, criticat, sau chiar ignorat. În lipsa înțelegerii profunde a fenomenului, discuția este adesea dusă spre egalitatea fizică cu bărbații. Nu cred că femeile vor asta, ci vor să le fie recunoscut noul rol de lider, economic sau politic, și să aibă acces egal la oportunități. Femeia a căpătat noi roluri, ea per se, însă, nu s-a schimbat. Este tot acea ființă unică, care creează viața pe pământ. Singura care poate da viață. Și nu poate fi nimeni ca ea și nu o poate înlocui, cu toate artificiile medicale și legale. Tot mai multe femei se regăsesc în noul rol de lider, au succese răsunătoare și devin modele pentru alte femei. Astfel, societatea se adaptează susţinând evoluţia femeii, atât prin sprijin pentru îngrijirea familiei, cât şi prin noi oportunităţi de implicare economică şi politică.

Daniela Șerban, Presedinte ARIR și Inițiator VERTIK
Asociația VERTIK pentru Viitor, cel mai nou grup de inițiativă în politici publice din România, este în proces de finalizare a unei propuneri de politică publică alternativă în aria egalității de gen și încurajarea participării economice a femeilor, în conformitate cu HG nr. 755/2005 și HG nr.870/2006.

În acest proces te invităm să votezi care ar trebui să fie soluțiile optime și obiectivele urmărite prin politica publică alternativă în eventualitatea în care acesta va fi adoptată de către decidenții politici.

Dorim să aflăm care sunt cele mai adecvate, relevante, importante și urgente criterii de prioritizare pentru dvs.
Pentru aceasta, vă invităm să selectați maximum 5 criterii din cele 11 propuse mai jos, prin acordarea câte unui punct fiecărui criteriu pe care îl considerați meritoriu.

Câmpurile marcate cu steluță (*) sunt obligatorii.

Alegeți maximum 5 criterii.