FEMEIE LIDER

Antreprenoriatul feminin, soluția pentru creșterea PIB-ului național prin proiectul „Femeie Lider”

Grupul de inițiativă în politici publice VERTIK pentru Viitor lansează proiectul „Femeie Lider”, cu scopul de a contribui la creșterea cu 1% a PIB-ului național prin antreprenoriat feminin.

Urmare a unei campanii naționale cu o audiență de aproape 300 mii persoane, în care s-au înscris peste 1.200 de femei, au fost selectate 10 Femei Lider care să formeze alături de VERTIK un grup de lucru pentru redactarea unei propuneri de politică publică cu obiectivul de mai sus.

Un principiu recunoscut de management afirmă: ceea ce nu măsori nu poți nici controla, nici schimba și nici îmbunătăți. La începutul lui 2021, am realizat că România nu măsoară și evaluează în mod sistematic și regulat diferențele și decalajele de gen dintre femei și bărbați în privința participării economice pe piața muncii, evoluției în carieră și accesului la oportunități și antreprenoriat.

DRUMUL CĂTRE O PROPUNERE DE POLITICĂ PUBLICĂ ÎN 2022

DESCRIEREA PROIECTULUI

SELECȚIA

Proiectul „Femeie Lider” a identificat 10 doamne sau domnișoare care pot deveni următorii lideri ai României.

PROGRAM DE MENTORAT

Participantele au intrat într-un program de mentorat special conceput, care le va susține și amplifica potențialul de performanță, aptitudinile și abilitățile, prin îmbinarea educației antreprenoriale cu cercetarea și analiza politicilor publice.

LIVRAREA DOCUMENTULUI DE POLITICĂ PUBLICĂ

În cadrul proiectului, VERTIK împreună cu cele 10 Femei Lideri și partenerii săi, pe parcursul anului 2021, au organizat o dezbatere publică pentru validarea problemei de rezolvat și au redactat primele capitole din propunerea de politică publică. În toamnă, VERTIK va organiza o audiere publică pentru discutarea soluțiilor identificate.

woman placing sticky notes on wall
silver corded microphone in shallow focus photography

COMUNICARE CONSTANTĂ

VERTIK și partenerii săi susțin campanii de comunicare privind evaluarea și urmărirea elementelor de egalitate de gen și de șansă în România și lume.

Fii parte din comunitatea noastră!

Proiectul este susținut în 2021 de partenerii noștri

Partener Strategic

Partener Principal

Partener instituțional

Parteneri media