VERTIK primește sprijin guvernamental si din mediul de afaceri pentru primul demers „Femeie Lider”

Grupul de inițiativă în politici publice VERTIK pentru Viitor a obținut sprijin guvernamental și de la mari jucători din economie, la lansarea proiectul „Femeie Lider”. Ne propunem să contribuim la creșterea cu 1% a PIB-ului național prin antreprenoriat feminin, astfel dialogul cu toate părțile interesate este foarte important.

Vicepremierul Raluca Turcan a transmis susținerea pentru acest proiect, în timp ce Secretarul de Stat din Ministerul Economiei, Liviu Rogojinaru, a fost prezent la evenimentul de lansare.

 

”Este un lucru deosebit faptul că antreprenoriatul feminin face încă un pas important înainte prin VERTIK, FELICITĂRI. Guvernul caută surse de finanțare începând 2021 pentru antreprenoare. Un alt exemplu, fostul StartUp Nation va avea o componentă foarte interesantă spre inovație și artificial intelligence, dar un punctaj mai mare vor obține femeile, dacă au făcut sau promit că în următoarele 3-6 luni de zile vor absolvi un curs sau o școală de administrare a afacerii.”

Proiectul „Femeie Lider” este un proiect prin care vom contribui la promova antreprenoriatul feminin și vom contribui la dezvoltarea socială și economică a României. Evenimentul de lansare a fost organizat cu sprijinul partenerilor principali: Banca TransilvaniaHervis Sports & Fashion RomaniaLotus Cosmetics.

Eval Transilvania, Evantage SOFT și Poiana Winery sunt parteneri, în timp ce Aria TNBAnverguraBlue Rock Financial ServicesCEG FinancialDomokos PartnersEconosofiaENAYATI GroupPhoenix Media și Tudor Communication sunt parteneri instituționali, iar parteneri media sunt: Radio România ActualitățiFinancial IntelligenceJURIDICEMoney.roThe Diplomat.

 

Despre VERTIK

VERTIK pentru Viitor este un grup de inițiativă în politici publice, fondat de Daniela Șerban, care își propune să contureze o viziune pe termen lung pentru România, pornind de la avantajele competitive și potențialul de valoare adaugată mare ale acesteia și integrarea lor în oportunitățile internaționale. VERTIK este cel mai nou think tank pentru economie și antreprenoriat care va analiza și propune soluții pentru ca România să-și atingă potențialul și să devină o națiune prosperă. Grupul include o echipă de cercetare și analiză independentă, compus din reprezentanți ai societății civile și ai  mediului antreprenorial.

Daniela Șerban este și inițiatoare și președinte ARIR (Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România) și deține o bogată experiență în piața de capital, presă și consultanță.