Jumătatea plină a paharului!

”Copil învățat sau copil pregătit pentru viață?”

Evaluarea și monitorizarea egalității de gen în Romania

Cel mai inovativ proiect al Asociației VERTIK pentru Viitor este despre femei, viitorul și dezvoltarea lor. Împreună vom contribui la dezvoltarea socială și economică a României și vom inova prin îmbinarea educației antreprenoriale cu cercetare și analiză de politici publice.

ANTREPRENORIATUL FEMININ, SOLUȚIA PENTRU CREȘTEREA PIB-ULUI NAȚIONAL PRIN ”FEMEIE LIDER”

SCOPUL NOSTRU

Scopul principal al Asociației este de a contribui la dezvoltarea activității antreprenoriale din România, susținerea mediului economic, prin încurajarea antreprenoriatului și educația continuă a antreprenorilor. 

ROMÂNIA CONTEAZĂ

Avem nevoie de o viziune pe termen lung pentru a deveni o națiune prosperă și un partener geopolitic cu influență. Ține de noi să ne construim vizibilitatea și relevanța pornind de la avantajele noastre competitive reale.

 

Este timpul pentru o viziune strategică de care să fim mândri, bazată pe democrație, unitate și echitate. Doar așa vom putea construi o Românie prosperă și sustenabilă.

green plants on gray concrete fence near white concrete building during daytime

CE NE PROPUNEM

Vom promova schimburile economice și culturale în calitate de mediator non-partizan și independent.

 

Vom încuraja dezbaterea națională centrată pe politici publice care pot să producă efecte reale.

 

Vom susține căi de acțiune pe măsura provocărilor momentului și ale viitorului.

Antreprenoriatul feminin, soluția pentru creșterea PIB-ului Național prin proiectul “Femeie Lider”

Conform studiului de percepție lansat de Grupul de inițiativă în politici publice VERTIK pentru Viitor

”Cel mai primitiv om este cel egoist.
Cel mai dezvoltat este cel care se află în slujba celorlalți.”
Wargha Enayati
Fondator Regina Maria
”Mă implic pentru că aud prea des ca implicarea să vină de la stat. Însă, pe noi antreprenorii, nu ne împiedică nimeni să ne implicăm și să preluăm inițiativa de a face.”
Corneliu Bodea
Președinte Centrul Român al Energiei
"Subiecte care până acum câțiva ani erau tabu trebuie să ajungă pe agenda publică, prin dezbateri, studii și dialog cu părțile interesate, pentru a face publice cât mai multe informații."
Anca Dragu
Președinta Senatului României
“Suntem pentru integrarea politicii de gen în toate politicile europene și am făcut pași în acest sens în strategia europeană ptr IMMuri, cea industrială sau în Consiliile Europene de Inovare.”
Agnieszka Wojdyr
Consilier Politici IMM, DG GROW, Comisia Europeană
"All this should be part of a public policy project to support gender equality: every angle should be taken into consideration. To think about gender equality is a must to realise the economic and social potential of Romania and Europe in full."
Dr Lara Tassan Zanin
Director Reprezentanța Grupului Băncii Europene de Investiții în România
„Israel este în topul celor 10 cele mai performante țări cu cel mai mare scor pentru antreprenoriatul feminin, urcând 4 locuri din 2019, principalul motiv fiind că Israel a anunțat o politică ce dorește dublarea antreprenoriatului feminin și nu numai.”
Marta Życińska
Vicepreședinte Marketing și Comunicare, CEE Mastercard
"Am fost impresionată de traseul VERTIK, care împlinește un an de zile și cred că traseul VERTIK este un model de conducere feminină de succes pentru că a ajuns de la a fi puțin cunoscută acum un an până la a fi considerat un ONG care are ceva de spus și are ceva de spus într-o zonă care eu cred că este extrem de importantă pentru această perioadă de timp, dezvoltarea societății românești.”
Ana Maria Mihăescu
Antreprenor, Membru Consiliu de Administrație MedLife și Raiffeisen Bank
"Vrem să găsim soluții, să ne implicăm activ în elaborarea de politici publice care să întărească rolul femeilor în societate și economie. Rolul și statutul femeilor în raport cu bărbații evoluează și politicile publice ar trebui să integreze mai mult perspectiva egalității de șanse."
Daniela Șerban
Președinte VERTIK pentru Viitor